2010. február 4.

Baráti program


Itt voltak néhány napja a barátaink Sepsiék, nagyon jól éreztük magunkat, hoztak egy kis otthoni levegőt.
Megvolt a "hagyományos" vendégfogadó Henley,  London és Oxford túránk, de azonkívül voltunk az "Éden kertben" és voltunk tekézni :). A tekézést még soha nem próbálta egyikünk sem, nagyon jó szórakozás, mindenkinek ajánlom.

OXFORD - önző módon azokat a képeket mutatom, amik számomra érdekesek voltak, vagyis amit eddig még nem láttam, vagy amire nem figyeltem  fel. 
Felső: A templom temetője a város közepén, annak kerítése pedig a bicikli parkoló...érdekes egymásmellettiség. 
Alsó: a több mint 500 éves Bodlein könyvtár latin feliratai.


Nem utolsó sorban Oxfordban a hangszermúzeumban Unicummal kínáltak és magyarul szóltak hozzánk (találkoztunk egy bácsival, aki 20 évig minden évben járt Magyarországra egy zenefesztiválra). Hát az ember mindenre számít, de erre nem számítottunk.

LONDON- azthiszem eddig ez volt a legérdekesebb látogatásunk, gyönyörű volt a hosszú Temze parti séta színes fényekben fürödve.
 
Ez a "bazi nagy torony"


Sötétedik.


Besötétedett :). Az előbb az ég volt piros itt meg a víz (a híd oldalán volt egy piros lámpa-sáv, e miatt tetszik a víz pirosnak )....isteni.



 
A "Tower Bridge", az tette különlegessé, hogy felnyitható, hogy a nagy hajók átférhessenek alatta.
 
Na ez hol van? ....A híd közepén, ahol nyílni szokott.
Szép Jenő, szép Melinda és szép Attila kerülgeti Cleopátrát -vagyis a múmiáját :)) a British Múzeumban

Az ÉDEN PROJEKT (Eden Project), amit én úgy szeretek hívni, hogy Édenkert, a világ legnagyobb melegháza. Van benne esőerdő (maláj, dél-amerikai, afrikai) és mediterán erdő, egy kis dekorral együtt -releváns építményekkel, piacasztal ilyenek-. Nagyon szép. Egy iciri-picirit melléfogtunk, mert bár tudtuk mégsem számoltunk avval, hogy mennyire messze van és hogy télen  nem annyira gazdag mint a melegebb évszakokban.
 
A melegházak távolról, hát nem Ádámmal és Évával az előtérben :))


 Az esőerdőben, ami a legszebb volt én nem tudtam fényképezni, mert teljesen bepárásodott a gépem.

 
Fent: A mediterán bura közepén.
Az intézmény nagy erővel promoválja a környezetvédelmet, e kapcsán az újrahasznosításról szólnak ezek a képek. Fenn: indiánsátrak dísztárcsából.
Alul: A WEEE MAN (Waste Electrical and Electronic Equipment) -"elektrónikai szemét ember"- egy ilyen embernyi elektrónikai szemetet dob ki egy itt élő ember élete során, javítási, újrahasznosítási cselekvések hiányában.
Fent: az Édenkert ajándékboltjában többek között üdítős és sörös doboz nyitó gyűrűjének újrahasznosításából készült termékek.

Na és voltunk TEKÉZNI
 
Ahol ilyen vicces bohóccipőket adnak, hogy ne karcold össze a padlót (ez amúgy egy csoportkép)


Így néz ki a pálya


...és így játszok én.

Szóval szuper élményekben volt részünk.

Nincsenek megjegyzések: