2010. május 14.

Buggyantott tojás zöldpaszullyal és batátás rösztivel

A batáta, édeskrumpli mennyei étel, egy másik receptfajtát, amit majd később fel fogok rakni, egy évig majdnem minden héten elkészítettünk. 
A húsevők örömére bejelentem, hogy az megint húsmentes étel, de nagyon ízletes és nem nagy dolog elkészíteni. Inkább villásreggelinek vagy vacsinak ajánlott.

Hozzávalók: 15 dkg édesburgonya
                    3 tojás
                    0.5 ek ecet
                    8 szál zöldpaszuly
                    só, bors, olaj, víz
                    fokhagymás tejföl

  1. Az édes burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megtöröljük és durván lereszeljük, elkeverjük 1 tojással, megsózzuk, borsozzuk. Két fasírtot formálunk  a masszából, amiket bő, forró olajba helyezünk, majd kissé lelapítjuk a tetejüket. Aranysárgára sütjük, majd papírtörölközőn lecsurgatjuk a puffancsokat.
  2. A zöldpaszulyt megpároljuk
  3. Egy lábasban vizet forralunk, hozzáadjuk az ecetet, egy fakanállal elkeverjük. A tojásokat egy kis tányérra felütjük, és óvatosan a vízbe csúsztatjuk. 3-4 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kivesszük és alaposan lecsurgatjuk.
  4. A röszti puffancsokra helyezünk 4-4 paszuly darabot, rátesszük a tojást, majd leöntjük a fokhagymás tejföllel.
  5. Melegen tálaljuk.
  6. Voila :)

Megjegyzés: az édesburgonyát ki kell próbálni, naaaagyon finom és nagyon egészséges, értékes ásványi anyagokat, c vitamint, béta-karotint és egy csomó jót tartalmaz (itt többet olvashatsz róla: http://www.hazipatika.com/topics/zoldseg_gyumolcs/articles/Edesburgonya_nem_az_aminek_latszik?aid=20090527154346)

Nincsenek megjegyzések: