2009. november 23.

2012

Ez a film a katasztrófafilmek, katasztófafilmje, az jutott eszembe, hogy a Titanic e mellett csendes vasárnap délután.
Nekem azok a filmek tetszenek, amik nem rugaszkodnak el nagyon a valóságtól, vagy elképzelhetőek a való világban. A természeti katasztrófák általában sok meglepetést okoznak ezért nagyon bele tudtam élni magam. (a laptopon néztem...eszembe jutott mennyire a hatása alatt lehetsz moziban) Vulkánkitörés, földkéregszakadás, földrengés, özönvíz, minden van benne, egy gépezet, építmény ("hajó") tud csak biztonságot nyújtani nem sok embernek.
Vannak utalások arra, hogy, ahogy az emberek megtudják, hogy közeleg a vég, jobbá lennének, de már nincs mindig idő, hogy bármiben is megmutatkozzon...vagy az önző, még önzőbben viselkedik.
Érdekes, hogy a 2012-es évnek mekkora jelentőséget tulajdonítanak. A maják ősi naptára bonyolult csillagászati ismereteket és kifinomult matematikai számításokat igénylő tökéletes alkotás, de 2012-ben véget ér, egyesek szerint ez világvégét jelent, mások szerint egyszerűen új ciklus kezdődik (? új ciklus. hm). Vannak is emberek, főleg Amerikában, akik készülnek a 2012-es világvégére, például túlélőfelszrelés beszerzése :) ...
Szerintem, ha tényleg készülni kell, akkor az  a készülődés arról kéne szóljon, hogy teljes életet élsz. No de én nem filózok tovább, jusson  nektek is valami. Te hogy készülnél???


http://www.whowillsurvive2012.com/

 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

En azt gondolom a vilagvegerol, hogy neha ateljuk az erzelmeinkkel, a tapasztalatainkkal.
Hogy lehet felkeszulni a vilagvegere? Hat sehogy: amikor valami osszeomlik varatlanul sosem lehet tudni, hogy mi lesz a vegeredmeny...a legfontosabb dolog az eletben az, hogy barmi tortenik velunk batran alljunk ki ele es elfogadjuk, hogy vannak dolgok amiket nem tudunk kontrollalni.
Orsikam a vilag mar sokszor veget ert...felepitjuk mi ujra.

Tóth Orsolya írta...

Igen...neked, nekünk nem nagyobb világvége a "világvége", mint mikor érzelmileg úgy érzed, hogy itt a világvége :)